פוקא'צה במלית גבינת פטה, זיתי קלמטה ובצל סגול

החומרים:

9 פוקצ'ות

לבצק:
2 כפיות מלח
4 כפות סוכר
4 כפות שמן זית
3 כוסות (600 מ"ל) מים
1 ק"ג קמח שמרים לפיצה ופוקאצ'ה - חצי מזמן התפיחה

למילוי:
250 גרם גבינת פטה כבשים מפוררת
200 גרם זיתי קלמטה
מגולענים
3 בצלים סגולים קצוצים

להגשה:
שמן זית
מעט מלח ים

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה צקו את קמח השמרים, מלח, סוכר.
  • ערבלו קלות.
  • הוסיפו את המים בהדרגה לבסוף שמן זית תוך כדי לישה וערבלו במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
  • כסו והניחו להתפחה כ 45- דקות בטמפרטורת החדר-עד להכפלת הבצק או למשך לילה במקרר
  • מחלקים את הבצק ל 9- יחידות. מכל יחידה יוצרים מלבן בצק במידות 25/8 ס"מ
  • מפזרים שכבה של גבינת בולגרית זיתים ובצל סגול. 
  • מתפיחים במשך כ 30- דקות
  • אופים ב - 230 מעלות כ 8-9 דק' עד להשחמה קלה.
  • בוזקים מעט שמן זית מלח-ים ומגישים.
 
הטיפ של מיקי! חשוב לתת לבצק לתפוח בגמר הלישה, כשעה אחת. הבצק מפתח את טעמיו ואחר כך הוא נוח לעבודה