דונאטס חגיגה

החומרים:
לבצק המקדים:1 כוס (140 גרם) קמח לחם maimon's
1/2 כוס (120 מ"ל) מים.
1 כפית שמרים יבשים maimon's
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's
3 ביצים "L" י
1 כפית (5 גרם) מחוקה של מלח
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
שמן לטיגון
לגנאש:
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48% maimon's
1/2 מיכל (125 מל') שמנת מתוקה
לקישוט:
סוכריות צבעוניות לקישוט maimon's
קוקוס לבן טחון maimon's
מיני מיני עדשים maimon's
שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48% maimon's
אופן ההכנה:
הכנת הבצק המקדים:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים, קמח לחם ומים כ - 2 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק דביק ואחיד. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה כ – 60 דקות.
הכנת הבצק:
- בקערת מיקסר מערבבים קמח לבן רב תכליתי, ביצים, מלח, פודינג וסוכר במשך מספר שניות. מוסיפים את "הבצק המקדים" ולשים במשך 7-8 דקות במהירות איטית-בינונית.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים כ- 2 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים במגבת דקה ומתפיחים כ – 30 דקות.
- מעבירים למקרר למשך כ – 60 דקות. חשוב לקרר את הבצק כדי שיהיה נוח לרדד אותו ולקרוץ ממנו עיגולים.
- מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. קורצים בעזרת כוס כ – 30 עיגולים ובמרכזם קורצים עיגול קטן יותר כך שנוצרת טבעת בצק. מתפיחים כ- 45 דקות נוספות.
- בסיר טיגון מחממים שמן ומטגנים במשך כ - 3 דקות מכל צד. מצננים. חשוב להקפיד שהשמן יהיה חם מספיק כדי שהדונאטס יהיו אפויים/ מבושלים גם מבפנים.
- מחממים את ציפוי השוקולד לטמפרטורה של כ – 30 מעלות. טובלים את הדונאטס בתערובת השוקולד, מקשטים בסוכריות לבחירתכם ומגישים.