קראנצ' פרג

Evgen

החומרים:

לבצק:

½ כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים
350 גרם חמאה רכה
כוס (180מ"ל) חלב
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 כפית (5 גרם) מלח

למלית הפרג:

50 גרם חמאה
½ כוס (120 מ"ל) חלב
½ כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם פרג טחון
1 כף (20 גרם) דבש
½ כוס (50 גרם) אגוז מלך טחון maimon's
קליפה מגוררת מלימון
1 כפית קינמון טחון

להברשה:

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

  • הכנת הבצק: במיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים ביצים, חלב, תמצית וניל וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת בצק.
  • מוסיפים מלח וחמאה ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
  • מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה, רצוי במקרר למשך 4 שעות.
  • הכנת מלית הפרג: מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים היטב. שומרים במקרר בכלי סגור עד השימוש.
  • הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 2540X ס"מ. מורחים חצי ממלית פרג ומגלגלים לרולדה. חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג.
  • מניחים בתבנית תנור מכוסה בנייר אפייה או בתבנית אינגליש קייק. מתפיחים עד הכפלת הנפח.
  • מברישים בביצה טרופה. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים היטב.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח לחם , שמרים יבשים בואקום 125 גרם , תמצית בטעם וניל , אגוז מלך טחון ,