רולדת גבינה ודובדבנים

החומרים:
(ל-2 רולדות)
לרולדה:
4 ביצים "L"
1 כוס (100 גרם) סוכר
3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's
1/2 כפית אבקת אפייה maimon's
קורט מלח
כף שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל maimon's
לקצפת וניל:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם גבינה 9% רכה
2 כפות סוכר
2 כפות פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
1 סלסלת דובדבנים מגולענים וחצויים לשניים
לקישוט:
אבקת סוכר פטנט maimon's
או
ציפוי לבן:
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן מומס
1 כפית צבע מאכל לבן (ניתן לרכוש בחנויות אפייה מתמחות)
אופן ההכנה:
הכנת הרולדה :- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל לקציפה יציבה ובהירה כ-7-8 דקות.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה תוך כדי ערבול במהירות איטית. מוסיפים את השמן.
- בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות , יוצרים תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כ- 7 דקות עד להזהבה.
- בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה והפודינג וניל לתערובת אחידה ומקפלים פנימה את הקצפת.
- מורחים את הקצפת וניל על גבי הרולדה , מפזרים דובדבנים ומגלגלים לרולדה.
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
- בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה.
- מוזגים את השמנת הרתוחה על גבי השוקולד הלבן ומערבבים עם מוט בלנדר" עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים לתערובת צבע מאכל לבן ומערבבים עד שהציפוי מקבל צבע לבן ואטום.
- מצפים את הרולדה ומגישים.
- הצעה לציפוי העוגה: מניחים רשת ע"ג תבנית, מניחים את הרולדה על הרשת ומצפים.
הטיפ של מיקי!
- מומלץ להוציא מן המקרר את הביצים כמה שעות לפני הקצפתן – זמן ההקצפה יתקצר. חשוב לנפות את הקמח יחד עם אבקת האפייה במיוחד במתכון זה שיש בו "הקצפת ביצים".
- ניתן לגוון בסוגי הפירות בהתאם לעונה.
- ניתן להשאיר מעט מן הקצפת במקרר. כשמסיימים להכין את הרולדה ניתן להוציא את הקצפת ולמרוח אותה על חלקה הגבוה של הרולדה.
- ניתן לקשט מעל עם אגוזים קצוצים/ קוקוס/ סוכריות צבעוניות ולהגיש.