עוגת גבינה אפויה ושוקולד לבן
מתכון: מיקי שמו

החומרים:
לתבנית בקוטר 19 ס"מלבצק הפריך:
75 גר' חמאה קרה
1 כוס (140 גרם) קמח עוגות ועוגיות maimon's
2 כפות (30 גרם) סוכר
1 חלמון
1 כף מים קרים
למלית גבינה:
250 גר' שוקולד לבן
1/2 (125 מ"ל) מיכל שמנת מתוקה
250 גר' גבינת שמנת 30%
250 גר' גבינת שמנת 5%
1/3 כוס (80 גרם) סוכר
4 ביצים
1/2 שקית (40 גרם)
פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's או פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's
אופן ההכנה:
הכנת הבצק הפריך:- במעבד מזון מערבבים חמאה קרה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים בפולסים קצרים
- מוסיפים חלמון ומים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד
- מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך כחצי שעה
- מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, משטחים אותו על גבי התבנית ואופים ב - 170 מעלות במשך כ - 12 דקות.
- מחממים את השמנת המתוקה ומוזגים על גבי השוקולד הלבן. מערבבים עד לקבלת גאנש - תערובת חלקה. מכניסים למקרר למשך עד כחצי שעה
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות איטית את הגבינות, סוכר, פודינג וביצים
- שופכים תוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים את התנור ל 150- מעלות, מכניסים תבנית עם מים בתחתית התנור
- מוזגים את תערובת הגבינה על גבי הבצק הפריך ואופים במשך כ- 20 דקות
- מנמיכים את הטמפרטורה ל - 120 מעלות ואופים עוד במשך כ 40- דקות.
- בתום האפייה משאירים את העוגה עוד כ- 15 דקות בתנור כשהוא כבוי מצננים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר.