קוביות גבינה וקראמבלס
מתכון: מיקי שמו

החומרים:
לתבנית בגודל 22 * 22 ס"מ אולתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לבצק הפריך:
100 גר' חמאה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 חלמון בגודל XL
1/2 1 כוסות קמח תופח maimon's
לקראמבלס:
100 גר' חמאה קרה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס קמח תופח maimon's
למלית הגבינה:
750 גר' גבינה 5% / 9%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים מידה L
2 כפות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's
אופן ההכנה:
הכנת הבצק הפריך:- מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים ביצה ומחצית מכמות הקמח ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח שנותר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.
- מערבבים חמאה וסוכר במעבד מזון או ידנית.
- מוסיפים קמח ומערבבים מעט ידנית או בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים את כל החומרים למלית הגבינה יחד בקערה.
- מוזגים את מלית הגבינה על גבי הבצק הפריך המרודד.
- מפזרים מעל את הקראמבלס
- אופים ב– 160 מעלות במשך כשעה
- מצננים את העוגה ופורסים לקוביות.
טיפ:
מומלץ להכין את העוגה מספר שעות לפני ההגשה על מנת שתתייצב ולשמור אותה עטופה בניילון נצמד או בכלי אטום במקרר.