שבקייה

החומרים:

לבצק:

½ 3כוסות (500 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's 
1 שקית (11 גרם) שמרים יבשים maimon's
½ 3כוסות (840 מ"ל) מים
1 כף סוכר
¼ כפית מלח

לסירופ:

2 כוסות (480 מ"ל) מים
3 כוסות (600 גרם) סוכר
½ כוס (160 גרם) דבש

לטיגון:

שמן עמוק

אופן ההכנה:

  • בעזרת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרים.
  • מוסיפים ½ 2 כוסות מהמים, סוכר ומלח ומערבבים 5 דקות במהירות בינונית עד קבלת בלילה אחידה, נוזלית וחלקה.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
  • מחזירים את הקערה למיקסר ומוסיפים עוד ½ כוס מים. מערבבים 2 דקות.
  • מכסים ושוב מתפיחים עד הכפלת הנפח.
  • מוסיפים את יתרת המים ומערבבים היטב עד קבלת בלילה דלילה.
  • מחממים שמן במחבת לטיגון חצי עמוק.
  • עד שהשמן מתחמם מכינים את הסירופ: שמים בסיר מים, סוכר ודבש ומביאים לרתיחה תוך ערבוב. מבשלים את הסירופ ברתיחה 5 דקות ומסירים מהאש.
  • כעת כשהשמן כבר חם מעבירים את הבלילה לשקית זילוף או בקבוק לחיץ מפלסטיק.
  • מזלפים את הבלילה לתוך השמן בלחיצה אחידה תוך תנועות ספירלה ליצירת עיגול בקוטר של 6-8 ס"מ.
  • מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  • מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומיד מעבירים לסיר עם הסירופ החם לטבילה של 2-3 שניות.
  • מוציאים מהסירופ לצלחת הגשה, מצננים מעט ומגישים.
    ניתן לשמור בכלי אטום בטמפ' החדר.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח רב תכליתי , שמרים יבשים בואקום 125 גרם ,