מיני סופגניות

החומרים:

(30 יחידות)
½ כוס (120 מ"ל) מים חמימים
3 כפות + 1 כפית סוכר
½ כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה בטמפ' החדר
20 גרם חמאה רכה
1 ביצה
2-3 כוסות (280-420 גרם) קמח לחם maimon's
שמן קנולה
להגשה: אבקת סוכר, ריבה בכל טעם שאוהבים, ריבת חלב, ממרח שוקולד

אופן ההכנה:

  • בקערה קטנה שמים מים, שמרים וכפית מהסוכר. מערבבים ומניחים בצד ל-10 דקות.
    מעבירים את תמיסת השמרים למיקסר עם וו לישה ומוסיפים שמנת מתוקה, חמאה, ביצה, שאר הסוכר ו-2 כוסות מהקמח.
  • מערבלים כ-8 דקות ומוסיפים קמח לפי הצורך. צריך להתקבל בצק רך אך לא דביק.
  • משמנים קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעובי של 1 ס"מ.
  • קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בקוטר של 5 ס"מ.
  • משמנים ניר אפיה ומניחים עליו את הסופגניות, מכוסות במגבת מטבח נקייה לתפיחה נוספת של חצי שעה.
  • מחממים שמן בסירמכניסים בזהירות את הסופגניות לשמן כשהצד התפוח (העליון) כלפי מטה.
  • מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד שהסופגניות מזהיבות.
  • מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • זורים אבקת סוכר ומגישים עם מבחר מליות מתוקות.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

שמרים יבשים בואקום 125 גרם , קמח לחם ,