עוגת ספוג לפסח

החומרים:

8 ביצים מופרדות
½ 1 כוסות (300 גרם) סוכר
מיץ מלימון שלם
1 כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

  • מקציפים חלבונים עם מחצית מהסוכר לקצף נוקשה.
  • מקציפים חלמונים עם מחציתו השנייה של הסוכר לתערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים מיץ לימון.
  • מקפלים את הקמח לתערובת החלמונים עד שנבלע.
  • מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים והקמח עד שנבלע.
  • יוצקים את התערובת לתבנית עגולה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 40-45 דקות. מצננים.
  • ניתן לצפות את העוגה בפודינג וניל או שוקולד מוקצפים עם שמנת מתוקה וכוס חלב או בגנאש שוקולד.