פאי פקאן

החומרים:

לבצק הקלתית:

¼ 1 כוסות (175 גרם) קמח עוגות ועוגיות maimon's
קורט מלח
1 כפית סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
¼-½ כוס מים קרים

למילוי:

½ 3 כוסות (350 גרם) חצאי אגוז פקאן קלוי
4 ביצים
1 כוס ( גרם) סוכר חום
100 גרם חמאה נמסה, לא רותחת
½ כפית מלח

אופן ההכנה:

  • הכנת הקלתית:
    במעבד מזון שמים קמח, מלח וסוכר ומעבדים יחד כחצי דקה.
  • מוסיפים את החמאה ומעבדים עד קבלת פירורים גסים.
  • מוסיפים וניל ורבע כוס מהמים ומעבדים יחד עד שמתקבל בצק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מהמים - כף בכל פעם עד שהבצק אחיד.
  • אוספים את גוש הבצק ומשטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה. ניתן לאחסן יומיים במקרר או כ-3 חודשים במקפיא.
  • הכנת המלית:
    לאחר הקירור מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ ומרפדים תבנית פאיבגודל 24 ס"מ.
    שמים במקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • שומרים בצד כוס ורבע מאגוזי פקאן היפים יותר. את השאר לקצוץ לחתיכות קטנות.
  • בעזרת מטריפה מערבבים יחד בקערה ביצים, סוכר, סירופ מייפל, חמאה, וניל ומלח. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים.
  • שופכים את התערובת מעל הבצק ומפזרים אותה בצורה אחידה.את שאר הפקאנים מסדרים בצורת מניפה מעל המלית עד שכולה מכוסה. (במידה והמלית רכה מדי והפקאנים שוקעים פנימה, ניתן להקפיא את התבנית כ-20 דקות עד שתתייצב ורק אז לסדר את הפקאנים מעל).
  • אופים את הפאי כ-70 דקות או עד שצבע הקלתית הופך חום זהוב. אם הפקאנים משחימים מדי, ניתן לכסות את הפאי ברדיד אלומיניום.
  • מצננים לגמרי לפני ההגשה. שומרים במקרר.
  • מגישים עם כדור גלידת וניל.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח לעוגות ולעוגיות , סירופ בטעם מייפל , תמצית בטעם וניל ,