קאפקייק דבש במלית תפוחים

החומרים:

החומריםל-20 יחידות:

לקאפקייקס:

2 כוסות (280 גרם) קמח רב תכליתי maimon's
1 כפית (4 גרם) אבקת אפייה maimon's
½ כפית מלח
½ כפית קינמון טחון
¼ כפית ציפורן טחון
2 ביצים
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
¼ כוס (גרם) סוכר חום בהיר
½ כוס + 2 כפות (200 גרם) דבש
½ כוס (120 מ"ל) חלב
½ כוס שמן
גרידה מלימון אחד
1 מכל מלית תפוחי עץ

לציפוי:

200 גרם חמאה בטמפ' החדר
1 כוס (360 גרם) דבש
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר maimon's
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
גרגירים מחצי מקל וניל

אופן ההכנה:

  • הכנת הקאפקייקס:
    מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
  • מערבבים בקערה את הקמח, אבדת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, ציפורן וקינמון.
  • מערבלים במיקסר עם וו הקצפה את הביצים עם שני סוגי הסוכר במהירות גבוהה עד קבלת תערובת בהירה וסמיכה.
  • מערבבים יחד את הדבש, השמן,החלב וגרידת הלימון.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הדבש אל הביצים.
  • מוסיפים את תערובת הקמח בפעמיים. מערבבים אחרי כל פעם עד שהקמח נבלע היטב.שופכים את הבלילה באופן שווה בין השקעים בתבנית עד ל- גובה.
  • אופים 25 דקות עד שהקאפקייקס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש. מצננים.
  • בעזרת כפית או כף פריזיאן עושים חור במרכז כל קאפקייקס. את החור ממלאים בכפית של מלית תפוחי עץ. את ה"כובעים" הקטנים שהסרתם אפשר לנשנש.
  • הכנת הציפוי:
    שמים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומפעילים עד שהיא הופכת קרמית. מוסיפים דבש בזרם דק עד שנבלע בחמאה.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון. מגרדים פנימה חצי מקל וניל.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף ומקשטים את הקאפקייקס בקרם.אם אין שק זילוף, ניתן למרוח בעזרת צידה האחורי של כף.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח רב תכליתי , סודה לשתיה , אבקת אפיה , אבקת סוכר ,