תפוח עץ על מקל

החומרים:
תפוחי עץ מזן גרני סמית רחוצים ויבשים
6 מקלות עץ ארוכים
4 כוסות (800 גרם) סוכר
½ 1 כוסות (260 מ"ל) מים
½ כוס (180מ"ל) סירופ תירס
½ כוס (180 מ"ל) גלוקוזה
אופן ההכנה:
- נועצים מקל בעומק 3 ס"מ לפחות בתחתית כל תפוח.
- מניחים נייר אפייה או נייר שעווה על מגש ושמים בצד. מכינים גם כלי גדול עם מי קרח.
- מרתיחים בסיר גדול סוכר, מים ,סירופ תירס וגלוקוזה (מודדים את הגלוקוזה בידיים רטובות).
- אחרי הרתיחה ממשיכים לבשל על אש בינונית כ-10 דקות. שימו לב שהבועות הולכות ונעלמות והסירופ צמיג אבל עדיין שקוף (150 מעלות).
- בשלב זה המים התאדו כמעט לגמרי ומתחיל להיווצר קרמל (160 מעלות).
- למי שאין מדחום סוכר: מטפטפים כפית מהסירופ לכוס מים קרים. הוא מוכן כשהוא הופך לכדור "זכוכית" במים.
- מסירים מהאש וטובלים את הסיר בכלי עם המים הקרים למשך חצי דקה להפסקת הבישול.
- אוחזים במקל וטובלים בזהירות כל תפוחבתוך הקרמל.
- מניחים לעודף לטפטף בחזרה לסיר ומניחים את התפוח על הראש, כשהמקל כלפי מעלה,על נייר האפייה. ממשיכים עם שארהתפוחים.
- אם הקרמל מתקשה, מחממים על אש נמוכה עד שהוא חוזר להיות נוזלי וחם.
- מניחים לתפוחים המצופים להתקרר לטמפ' החדר.
- את התפוחים שהתקררו עוטפים בצלופן (בשביל היופי אבל גם להגן על הקרמל מפני לחות).
- שומרים בטמפ' החדר.