ממתק תמרים ללא אפייה

החומרים:

1 מכל (450 גרם) מלית תמרים
200 גרם חמאה (או מרגרינה לגרסת פרווה)
ביצה טרופה
2 כוסות ביסקוויטים פתי בר שבורים לחתיכות קטנות
1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון maimon's

אופן ההכנה:

  • שמים את התמרים והחמאה (או מרגרינה) בסיר ומחממים עד המסה, תוך בחישה מתמדת. מצננים מעט, מוסיפים את הביצה. מערבבים.
  • מוסיפים את הביסקוויטים, 1/2 מכמות הקוקוס ואגוזים ומערבבים היטב.
  • מצננים במקרר כשעה.
  • פורסים ניר אפייה על משטח העבודה. מפזרים על הנייר את שאר כמות של הקוקוס הטחון.
  • מחלקים את התערובת לשלושה חלקים.
  • שמים חלק אחד על הנייר ומגלגלים לצורת נחש בקוטר של 4 ס"מ. עוטפים בנייר ומהדקים.
  • באותו אופן מכינים את שאר התערובת ומקפיאים את הגלילות לפחות לשעה.
  • לפני ההגשה, מוציאים מהמקפיא, פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים בצלחת הגשה.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

אגוזי לוז מסוכרים , קוקוס לבן טחון ,