כיסוני תפוחים

החומרים:

½ 3 (500 גרם) כוסות קמח לחם maimon's
1 שקית (7 גרם) שמרים יבשים maimon's
½ כוס (100 גרם) סוכר
כוס (180 מ"ל) חלב
3 חלמונים
½ גרידת לימון
120 גרם חמאה מומסת, לא חמה
1 כפית מלח
1 מיכל מלית תפוחי עץ
1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים כדקה. מוסיפים חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
  • מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה(.
  • מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי ½ ס"מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10X10ס"מ).
  • שמים במרכז כל ריבוע כף מהמלית וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל המלית , ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל – אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם המלית קצת מציצה).
  • מניחים את הכיסונים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהכיסונים מכפילים את נפחם.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות. מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות עד שהכיסונים זהובים.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח לחם , שמרים יבשים בואקום 125 גרם ,