עוגת תפוחי עץ הפוכה

החומרים:

לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

לבישול התפוחים:

50 גרם חמאה
½ כוס (50 גרם) סוכר
¼ כוס מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגורדת
6 תפוחים חתוכים לשישיות

לבצק:

250 גרם חמאה בטמפ' החדר
2 כפות שמנת מתוקה או שמנת חמוצה
¼ 1כוסות ( 250 גרם) סוכר
5 ביצים
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח maimon's

אופן ההכנה:

  • מרפדים את תחתית התבנית בניר אפיה בקוטר שקצת יותר גדול מתחתית התבנית וכך יכסה גם את החריץ סביב. מרתיחים במחבת רחבה את החמאה, ½ כוס הסוכר, תמצית הווניל, מיץ הלימון הסחוט וקליפת הלימון המגורדת ומבשלים במשך 2 דקות.
  • מוסיפים את התפוחים ומבשלים במשך 3 דקות עד שהם מכוסים בזיגוג. שמים בצד.
  • מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר במשך כשלוש דקות.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים עד הטמאה בחמאה. מוסיפים את השמנת ומערבבים.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח בבת אחת. מערבבים כחצי דקה.
  • מורחים תבנית בחמאה ובוזקים סוכר, בתוכה מסדרים יפה את התפוחים ויוצקים עליהם את הבלילה.
  • אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 45 דקות
  • מוציאים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על צלחת הגשה.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח תופח , תמצית בטעם וניל ,