עוגת שוקולד ושקדים ללא קמח

החומרים:

תבנית קפיצית קוטר 20 ס"מ משומנת ומרופדת בנייר אפיה
250 גרם חמאה רכה
¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר
6 ביצים מופרדות

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-150 מעלות.
  • טוחנים גס במעבד מזון את השוקולד, מוסיפים את השקדים.טורפים במיקסר את החמאה והסוכר לתערובת בהירה.
  • מוסיפים את החלמונים בהדרגה ולבסוף מקפלים פנימה את תערובת השוקולד והשקדים.
  • מקציפים את החלבונים לקצף רך, מקפלים רבע מהקצף לתערובת החמאה והשוקולד ואחר כך מקפלים לתוכה את יתרת הקצף.
  • מעבירים לתבנית ואופים כ-50 דקות עד שהעוגה יציבה אך לא יבשה.
    ניתן להחליף את השקדים באגוזי לוז קלופים וקלויים.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

שקד מולבן גרוס , שוקולד צ'יפס מריר מעולה 66% ,