בראוניז כדורי קוקוס

מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:

לכדורי קוקוס:
1/3 כוס (80 מ"ל) קרם קוקוס 
2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר maimon's מנופה
קורט מלח
2/3 1 כוס (150 גרם) קוקוס לבן טחון maimon's
לבראוניז:
300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
200 גרם חמאה
½ כף קפה מגורען
4 ביצים L
1 כוס פחות 3 כפות (170 גרם) סוכר 
½ כפית מלח
1/3 כוס (45 גרם) קקאו דל שומן 10-12% maimon's
3 כפות (30 גרם) קורנפלור maimon's  או קמח תפו"א 
1/3 כוס, לא דחוסה (35 גרם) שקד מולבן טחון maimon's 

אופן ההכנה:

לכדורי קוקוס: 
1. מערבבים בקערה קטנה קרם קוקוס עם אבקת סוכר מנופה ומלח. מוסיפים קוקוס טחון ומערבבים לתערובת אחידה. 

2. נותנים לתערובת לישה טובה בכף היד ויוצרים ממנה כדורים של כ-3 ס"מ על ידי מעיכה באגרוף כף היד, מקפיאים לשעתיים.

לבראוניז:
3. מחממים תנור ל-175 מעלות. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי (סיר המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים) את השוקולד הקצוץ עם חמאה וקפה, מצננים.

4. טורפים בקערה גדולה ביצים עם סוכר ומלח. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים להטמעה. 

5. מנפים לתוך הקערה קקאו וקורנפלור או קמח תפו"א, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים לתערובת חלקה.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית 24x28 ס"מ, מפזרים את כדורי הקוקוס בבלילה במרווחים ביניהם כך שבולטים מעט החוצה ומהדקים פנימה.

7. אופים 20-25 דקות עד שהבראוניז אפויים ותפוחים יותר בדפנות אך עדיין רכים במרכז וכדורי הקוקוס מתחילים להזהיב מעט. מצננים היטב וחותכים לקוביות, שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או במקרר.