תפוח עץ על מקל

החומרים:

תפוחי עץ מזן גרני סמית רחוצים ויבשים
6 מקלות עץ ארוכים
4 כוסות (800 גרם) סוכר
½ 1 כוסות (260 מ"ל) מים
½ כוס (180מ"ל) סירופ תירס
½ כוס (180 מ"ל) גלוקוזה

אופן ההכנה:

  • נועצים מקל בעומק 3 ס"מ לפחות בתחתית כל תפוח.
  • מניחים נייר אפייה או נייר שעווה על מגש ושמים בצד. מכינים גם כלי גדול עם מי קרח.
  • מרתיחים בסיר גדול סוכר, מים ,סירופ תירס וגלוקוזה (מודדים את הגלוקוזה בידיים רטובות).
  • אחרי הרתיחה ממשיכים לבשל על אש בינונית כ-10 דקות. שימו לב שהבועות הולכות ונעלמות והסירופ צמיג אבל עדיין שקוף (150 מעלות).
  • בשלב זה המים התאדו כמעט לגמרי ומתחיל להיווצר קרמל (160 מעלות).
  • למי שאין מדחום סוכר: מטפטפים כפית מהסירופ לכוס מים קרים. הוא מוכן כשהוא הופך לכדור "זכוכית" במים.
  • מסירים מהאש וטובלים את הסיר בכלי עם המים הקרים למשך חצי דקה להפסקת הבישול.
  • אוחזים במקל וטובלים בזהירות כל תפוחבתוך הקרמל.
  • מניחים לעודף לטפטף בחזרה לסיר ומניחים את התפוח על הראש, כשהמקל כלפי מעלה,על נייר האפייה. ממשיכים עם שארהתפוחים.
  • אם הקרמל מתקשה, מחממים על אש נמוכה עד שהוא חוזר להיות נוזלי וחם.
  • מניחים לתפוחים המצופים להתקרר לטמפ' החדר.
  • את התפוחים שהתקררו עוטפים בצלופן (בשביל היופי אבל גם להגן על הקרמל מפני לחות).
  • שומרים בטמפ' החדר.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

סוכריות צבעוניות לקישוט 200 גרם ,