לחם מקמח מלא עם אגוזים וצימוקים

החומרים:

½ 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's
½ 2 כוסות (310 גרם) קמח מלא maimon's
2 כוסות (480 מ"ל) מים
3 כפות שמן
2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים maimon's
1 כף (20 גרם) סוכר
3 כפיות (20 גרם) מלח
½ כוס (50 גרם) אגוז מלך maimon's
½ כוס (50 גרם) צימוקים כהים

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את שני סוגי הקמח, סוכר ושמרים מערבבים כדקה. מוסיפים את המים והשמן ולשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד, בערך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
  • מוסיפים את האגוזים והצימוקים ולשים עוד 2 דקות.
  • מעצבים את הבצק לצורת כדור, משמנים, מכניסים לתוך הקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים עד להכפלת נפח הבצק. לאחר שהבצק הכפיל את עצמו לשים שוב על מנת להוציא ממנו את האוויר. מתפיחים שוב למשך חצי שעה.
  • מחממים מים, שופכים לתוך כלי רחב ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 220 מעלות. לאחר חצי שעה יוצרים מהבצק צורת כיכר ומכניסים לתנור החם ואופים 10 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור (היא גורמת לטמפ' לצנוח).
  • בתום 10 דקות מוציאים את הכלי עם המים, מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40 דקות.
  • בתום האפייה משאירים את הלחם בתוך התנור למשך 5 דקות ורק אחר כך מוצאים אותו לצינון.