עוגת שמרים קקאו ושטרוייזל

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

לבצק
1/2 5 כוסות (770 גרם)  קמח  רב תכליתי maimon's
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 כפות  (25 גרם ) שמרים יבשים maimon's
3  ביצים
3/4 כוס (180 מ"ל) מים
1 כפית תמצית וניל maimon's
קליפה מגוררת מ - 1/4 לימון
175 גרם  חמאה רכה -  מוציאים מן המקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ 
1/2 כפית מלח
        

למלית: 
3 כוסות (600  גרם )  סוכר
6 כפות  (60 גרם) קקאו דל שומן 10-12% maimon`s
1 כף  אבקת נס קפה
150 גרם  חמאה מומסת
      
לשטרוייזל:         
100 גרם  חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס  (140 גרם)  קמח רב תכליתי maimon`s 
        
לציפוי: 
ביצה טרופה         

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית – איטית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. 
  • מכינים את המלית: מערבבים סוכר, קקאו וקפה נמס בקערית (ללא החמאה).
  • מכינים את השטרוייזל: מערבבים בידיים את חומרי השטרוייזל רק עד לקבלת תערובת פירורית (נזהרים לא ללוש יותר מדי כדי שלא ייווצר בצק אחיד). 
  • מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X35 ס"מ ובעובי של עד כ-1/2 ס"מ. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את המלית.
  • מגלגלים מ-2 הצדדים של המלבן ויוצרים 2 גלילים מחוברים בתחתיתם כמו ספר תורה.
  • מניחים בתבנית משומנת, מברישים בביצה ומפזרים מעל את ה"שטרוייזל". מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה ורבע.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.  אופים כ-35 דקות עד להזהבה מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

הטיפ של מיקי!
זמן התפיחה של העוגה הזו יחסית ארוך והינו שעה ורבע ! עקב המבנה והמלית שלה !
יש להבריש את העוגה בביצה ואז לפזר את "השטרוייזל"  כדי שיישאר חלק אינטגרלי