פנה קוטה וניל-אספרסו בניחוח הל

החומרים:

כוסות או כ-18 כוסיות

לפנקוטה וניל:

300 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם סוכר
¼ מקל וניל
20 מ"ל מים

לפנקוטה אספרסו:

200 מ"ל שמנת מתוקה
100 מ"ל אספרסו או נס קפה חזק
¼ מקל וניל
3 גרגירי הל
60 גרם סוכר
20 מ"ל מים

אופן ההכנה:

  • הכנת הפנקוטה וניל:
  • מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד כ-10 דקות.
  • שמים בסיר את השמנת המתוקה, סוכר ומקל וניל חצוי ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הג'לטין לנוזל החם ומערבבים היטב. מוציאים את מקל הווניל.
  • מביאים לטמפ' החדר כשמדי פעם בוחשים.
  • הכנת הפנקוטה אספרסו:
    מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד כ-10 דקות.
  • שמים בסיר את השמנת המתוקה, אספרסו, סוכר, הל ומקל וניל חצוי ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הג'לטין לנוזל החם ומערבבים היטב. מוציאים את מקל הווניל.
  • מביאים לטמפ' החדר כשמדי פעם בוחשים.
  • הרכבת המנה:
    מכינים כוסות או כוסיות הגשה
    שופכים לכוסות הגשה את פנקוטה האספרסו עד למחצית הגובה.
    מקפיאים כ-10 דקות.
  • שופכים מעל את פנקוטה הווניל ושומרים במקר לפחות 3 שעות.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

ג'לטין טהור ,