עוגת שמרים במלית חלבה

החומרים:

1 חבילה (1 ק"ג) קמח לחם maimon's
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים maimon's
2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 9%
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 חלמונים + ביצה נוספת למריחה
קורט מלח
200 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

  • לשים את כל המרכיבים יחד. (ניתן לעשות את זה במיקסר עם וו לישה). מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומרדדים עם מערוך כל שמינית לעובי 1 ס"מ.
  • מורחים בממרח חלבה ומגלגלים לרולדה.
  • מחברים 2 שמיניות/רולדות, מגלגלים כצמה ומניחים בתבנית על נייר אפיה. מורחים בביצה טרופה ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.
  • כחמש דקות לפני הכנסת העוגות לתנור, מחממים תנור לחום 170 מעלות.
  • אופים כ- 30 דקות עד שהעוגה שחומה.
טיפ: ניתן לבשל סירופ סוכר ביחס של כוס סוכר וכוס מים עד שקצת מסמיך, לצנן. להבריש את העוגות בצאתן מהתנור בסירופ סוכר לקבלת מראה בוהק.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

קמח לחם , שמרים יבשים בואקום 125 גרם ,