קאפקייק בניחוח ורדים

החומרים:

לעוגות:

110 גרם חמאה בטמפ' החדר
כוס (130 גרם) סוכר
3 ביצים
½ 1 כוסות (195 גרם) קמח תופח maimon's
¼ כפית מלח
¼ כוס (60 מ"ל) חלב

לקרם חמאה:

110גרם חמאה
2 כוסות (230 גרם) אבקת סוכר maimon's
¼ כוס (60 מ"ל) חלב
צבע מאכל (לא חובה)

אופן ההכנה:

  • הכנת הקאפקייקס:
    מחממים תנור ל-180 מעלות ושמים 12 עטרות נייר בתבנית שקעים.
  • בקערת המיקסר, עם וו גיטרה, מקציפים חמאה וסוכר עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית.
  • מוסיפים ביצים בהדרגה. מוסיפים תמצית ורדים ומלח. נעזרים במרית/לקקן לגרד את דפנות המיקסר לפי הצורך.
  • את הקמח מוסיפים ב-3 פעמים לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם הקמח.
  • כשהתערובת חלקה ממלאים את עטרות הנייר עד גובה ואופים 17-20 דקות.
  • הקאפקייקס מוכנים כשקיסם שנעצתם יוצא עם פירורים לחים. מצננים את הקאפקייקס לחלוטין לפני הוספת הציפוי.
  • הכנת הקרם:
    בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה. מוסיפים תמצית ורדים.
  • מוסיפים מחצית כמות אבקת הסוכר והחלב ומערבבים כדקה.
  • מוסיפים את יתרת אבקת הסוכר ומערבבים במהירות בינונית, 3-4 דקות עד שמתקבל קרם אוורירי.
  • מוסיפים מעט חלב אם הקרם קשה מדי או מעט אבקת סוכר אם הקרם רך מדי. בשלב זה ניתן להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל לקרם לקבלת קאפקייקס חגיגיים.
  • את הקרם שמים בשקית זילוף עם צנתר עגול או משונן ומזלפים אותו על הקאפקייקס.
  • מקשטים את הקרם בסוכריות מזרה צבעוניות.