לבבות אלפחורס

מתכון: Petit Gateau

החומרים:


 (כ-15 עוגיות)
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
3 כפות (45 מ"ל) ברנדי או ליקר תפוזים
½ 1 כוסות (210 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's 
2 כוסות (280 גרם) קורנפלור maimon's
½ כפית סודה לשתייה maimon's
1 כפית אבקת אפייה maimon's
למילוי:
1 כוס קרם נוגט maimon's / מלית בטעם חלבה לאפייה maimon's/ ממרח בטעם שוקולד לאפייה maimon's
לציפוי:(לבחירה)
אגוז לוז מסוכר maimon's
אגוז מלך טחון maimon's 
שקד מולבן טחון maimon's 
קוקוס לבן טחון maimon's 
לטבילה:
300 גרם שוקולד מריר מעולה 48% maimon's 

 

אופן ההכנה:


הכנת הבצק: 
1. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר ומערבלים עד לקבלת קרם חלק ובהיר. מוסיפים חלמונים בהדרגה תוך כדי ערבול.

2. מוסיפים ברנדי/ ליקר תפוזים (או כהיל אחר) ומערבלים עד שנטמעים בתערובת.

3. מנפים קמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה ומוסיפים לקערה. מערבלים עד לקבלת בצק.

4. מרדדים למלבן בצק בין 2 דפי נייר אפייה ומאחסנים במקרר שעתיים.

5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

6. מרדדים את הבצק לעובי 3/4-1/2 ס"מ וקורצים עוגיות. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12-10 דקות. מצננים את העוגיות.

מילוי והגשה:
7. מורחים על עוגייה אחת קרם מילוי ומכסים בעוגייה שנייה ומהדקים בעדינות.

8. טובלים את התפר בין העוגיות (היכן שנמצא המילוי המחבר) במגוון אגוזים. 

אפשרות נוספת להגשה: 
9. טובלים מחצית מכל עוגייה בשוקולד ממומס ומקררים עד שהשוקולד מתקשה