עוגיות הפתעת נוגט מתערובת דאבל שוקולד

מתכון: דליה עובדת

החומרים:

200 גרם חמאה רכה
1/2  כוס (100 גרם) סוכר 
3/4  כוס דחוסה (180 גרם) סוכר חום כהה 
1 כפית תמצית וניל maimon's 
2 ביצים
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's
1/4 כוס (40 גרם) קקאו maimon's
1/2  כפית אבקת סודה לשתייה maimon's 
1/4 כפית מלח
1 כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48% maimon's 
1/2 מיכל קרם נוגט לאפייה maimon's 

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה עם שני סוגי הסוכר.

2. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים את תמצית וניל.

3. מערבבים יחד את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח) ומוסיפים לתערובת החמאה בבת אחת.
    מערבבים עד שהכל נטמע.

4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס  ומערבבים כעשר שניות נוספות.

5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה. יוצרים מהצק צורת פיתה ומקררים שעה במקרר עטוף בניילון נצמד.

6. מעבירים את מלית הנוגט לשקית זילוף ללא צנטר ומזלפים עיגולים בקוטר 1 ס"מ על מגש מכוסה בנייר אפייה. 

7. מקפיאים כ-30 דקות או עד שהעיגולים מתקשים.

8. מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. 

9. במרכז כל עיגול מניחים כדור נוגט. סוגרים לכדור, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ופוסחים מעט.

10. בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות אופים כ-10-15 דקות. מצננים היטב.