אוזני המן של עדן אלקובי

מתכון: עדן אלקובי

החומרים:

כמות ל 30-40 אוזני המן בצק פריך לאוזני המן:
 
300 ג' חמאה קרה
80 ג' אבקת סוכר
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
אבקת סוכר פטנט maimon's לפיזור לאחר האפייה

אופן ההכנה:

  • מערבבים במיקסר חמאה ואבקת סוכר לתערובת אחידה
  • מערבבים את השמנת ותמצית הוניל עד שמתקבלת מסה אחידה
  • מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
  • מרדדים את הבצק לעובי 4-5 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן
  • ממלאים בעזרת שק זילוף או כפית במלית הרצויה
  • סוגרים את הבצק מ - 3 כיוונים ומניחים בתבנית עם נייר אפיה
  • אופים בחום של 160 מעלות למשך 12-15 דקות
  • מפזרים אבקת סוכר במארז פטנט לאחר שהן מתקררות.

טיפים:
  • להימנע ממילוי יתר על מנת שהאוזניים לא ייפתחו במהלך האפייה
  • לעבוד עם הבצק כשהוא קר
  • ניתן להכין כמות גדולה של בצק ולשמור במקרר או במקפיא לשימוש עתידי
הצעות למליות:
  • מלית פרג עם חצי כוס חמוציות מיובשות.
  • מלית חלבה עם שוקולד צ'יפס אמיתי %45.
  • מלית נוגט מלית ריקוטה צימוקים: 200 ג' גבינת ריקוטה ללא הנוזלים, 20 ג' שמנת חמוצה, 35 ג' אבקת סוכר , זמט מחצי לימון, ביצה S, כפית שטוחה קורנפלור וכפית שטוחה אינסטנט פודינג וניל מיימונס, 50 ג' צימוקים שחורים. מערבלים את כל החומרים במיקסר וממלאים בעזרת שק זילוף.  

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

מלית פרג ,