א

אבקת נוגט
אבקה טחונה מתערובת אגוזי לוז וקרמל ביחס שווה, בתיבול וניל. יתרונה של אבקת הנוגט הוא בכך שניתן להוסיפה לתערובות שונות לצורך הוספת טעם, מבלי לשנות את הנפח והמרקם שלהן. נהוג להוסיף אבקת נוגט לבלילה של עוגות בחושות או עוגיות, לגלגל בה כדורים מתוקים, להוסיף לשמנת מתוקה לפני ההקצפה לערבב עם שוקולד כדי לקבל טעם שוקולד אגוזים, לבזוק על הקצף בקפה ועוד.

אי צף
אי צף הוא קינוח צרפתי קלאסי. הוא מורכב מחלבוני ביצים שהוקצפו עם סוכר, הועברו אל תוך תבנית (חצי-כדורית או טבעתית) ונאפו בתנור בתוך אמבט בן מארי עד להזהבה. הקצף האפוי מוצא מהתבנית לאחר צינון ואז מונח בתוך קערה שקופה המלאה בקרם אנגלז עד לחציה. את הקינוח נהוג לעטר בקרמל.

אפייה עיוורת
מיועדת לאפית קלתית הבצק לפני הנחת המילוי. הסיבות לכך הן: לעיתים המילוי לא מצריך אפיה אז אופים את הקלתית לפני ומניחים עליה "משקולת" על מנת שלא תתפח.
לעיתים המילוי רטוב מידי ועשוי להשאיר את הקלתית בצקית ולא אפויה. השיטה: מחוררים בעדינות עם מזלג בתחתית הקלתית למנוע התנפחות. מניחים נייר אפיה מעל הבצק ומעליו שופכים שעועית או חומוס או כל קטניה יבשה (אפשר לשמור לפעמים הבאות לאחר השימוש אך לא לבשל אח"כ). ניתן לשים גם גולות מזכוכית. אופים את הקלתית כרבע שעה עד 20 דק' בחום בינוני – 180 מעלות, מוציאים את המשקולת ואם יש צורך אופים עוד כ-10 דקות ורק אז מוסיפים את המילוי.

אמבט בן-מארי
קערה העשויה לרוב מנירוסטה או סיר קטן המונח בסיר גדול ובו מים רותחים המשמש להמסת מרכיבים לצורך אפיה.(סיר כפול) בשיטת זו משתמשים להתכת רטבים והמסת שוקולד וחמאה. היתרון הוא שחום המים ממיס את החומרים ללא מגע ישיר עם אש שעלולה לשרוף את המרכיבים. כמו כן כשיש לשלב ביצים במתכון, מעל אש ישירה הם ייקרשו ואילו באמבט מרים יתחממו לאט יותר ויתמזגו בתוך המסה באופן אחיד.
מקור השיטה הוא באלכימיה המיוחסת למרים היהודייה שהייתה אלכימאית בעת העתיקה.

אבקת סוכר
סוכר טחון לאבקה דקיקה. משמשת להמסה מהירה כשנדרש,ולרוב בעיטור מאפים באמצעות זרייה דרך מסננת עדינה מעל המאפה שמוסיף לו מתיקות ומראה נאה.

אבקת אפייה
כימיקל יבש שנעשה בו שימוש לאפיה. מכיל מלחים שבהתמוססות במים מתנהגים כבסיסים וחומצות ויוצרים גז פחמן דו-חמצני אשר יוצר בועות בבצק וגורם להתפחתו.

אחלה
מילת תואר כללית למשהו טוב בעברית…