לכבוד חנוכה - מיקי שמו עם טיפים לטיגון מוצלח ובריא יותר!

טיפים לטיגון מוצלח ובריא יותר
לכבוד חנוכה, חג הטיגון הרשמי, מותג האפיה maimon's והקונדיטור מיקי שמו, מעניקים לכם טיפים לטיגון מוצלח ובריא יותר, מבלי לוותר על הטעם האהוב.
  1. חשוב לבחור בשמנים איכותיים, ובטיגון, הדבר חשוב במיוחד. שמן קנולה ושמן חמניות הם המתאימים ביותר לטיגון.
  2. לפני שמתחילים לטגן, חשוב לבדוק את טמפרטורת השמן. אם השמן חם מדי, המזון ייחרך מבחוץ ולא יתבשל מבפנים, וכאשר השמן אינו חם דיו, יתארך משך הטיגון, המזון לא יקבל את מכת החום הרצויה וסופו שיספוג הרבה יותר שמן. הטמפרטורה המומלצת לטיגון היא 165 מעלות. כדי לדעת אם השמן חם במידה מספקת, ניתן להכניס כף עץ או קיסם עץ, אם השמן יבעבע סביב, סימן שהוא חם דיו. כמו כן מומלץ גם שהמזון המיועד לטיגון יהיה בטמפרטורת החדר, כדי לצמצם את השפעתו על טמפרטורת השמן.
  3. למרות המוניטין הקיים למזון מטוגן, טיגון בשמן עמוק עדיף על טיגון בשמן רדוד מכיוון שהחום הגבוה "אוטם" את השכבה החיצונית של המזון ומונע כניסה נוספת של שמן.  
  4. אל תצופפו: שכששמים הרבה סופגניות/לביבות בשמן הטמפרטורה שלו יורדת, מה שגורם למטוגנים לספוג שמן מיותר.
  5. יש לטגן את הסופגניות תחילה מהצד של הכיפה שתפחה ולמשך כשלוש דקות מכל צד, עד שנוצר מעין פס בולט שמפריד בין הצד שטוגן לזה שעדיין לא. לאחר הטיגון הרימו את הסופגניות המוכנות עם כף רשת והניחו לצינון מעל נייר סופג.
  6. הכינו מראש את הנייר הסופג אליו תוציאו את המטוגנים, ואת הכף המחוררת בה תיעזרו למשות אותם מן השמן.
  7. כשמטגנים סופגניות וצריך להוסיף שמן לסיר, חשוב לא להוסיף כמות גדולה של שמן בבת אחת, אלא מעט כל פעם, על מנת שטמפרטורת השמן לא תרד בבת אחת מה שיגרום לסופגניות לספוג שמן מיותר.
  8. חשוב להשגיח על עוצמת הטיגון ולהחליש או להגביר את האש בהתאם לרמת הבעבוע. על מנת לשמור על טמפרטורה אחידה של השמן וויסות נכון של החום, מכניסים חתיכה של גזר לתוך השמן. הגזר שומר על וויסות נכון של החום בזמן הטיגון. 
  9. לאחר סיום הטיגון, יש לחכות שהשמן יתקרר לפני שמשליכים אותו. מומלץ שלא לעשות שימוש חוזר בשמן מכיוון שהחום הגבוה בטיגון מגדיל את קצב ההתחמצנות של השמן.

חג חנוכה שמח!!