טיפים לאפייה עם דבש

  • השתמשו בדבש כהה ואיכותי. מעבר לטעם העשיר שלו, הוא מכיל יותר ויטמינים ומינרלים. הקפידו להשתמש בדבש אמיתי ולא בתחליפי דבש, ריבה או סילאן.
  • השתמשו בדבש במצב נוזלי, כך יהיה יותר נוח לשלבו במרקמים נוספים. אם הדבש שלכם התקשה, ניתן לחממו במיקרו ולהפכו לנוזלי.
  • כשמודדים דבש בכוס מידה, מדדו קודם את השמן מהמתכון באותה כוס, כך הדבש יחליק החוצה.
  • אם המתכון דורש הקצפת חלבונים, הקפידו לנפות את הקמח הנכנס אליהן וזאת כדי למנוע את נפילת העוגה.
  • כשאתם בוחרים מתכון לעוגת דבש שימו לב שהוא מכיל סודה לשתייה וגם אבקת אפייה. אבקת סודה לשתייה בעוגה מפרקת סוכרים, ועוזרת לקבל צבע חום עמוק במאפים ואבקת אפייה יוצרת בועות בבצק ומסייעת להתפחתו לגובה. בגלל השימוש באבקת אפייה ובסודה לשתייה, חשוב להקפיד שלא למלא יותר מבין מחצית ל-2/3 הגובה של תבנית העוגה, כדי שהעוגה לא תגלוש במהלך האפייה
  • מומלץ לאפות עוגות דבש בחום נמוך של 160 מעלות למשך כחצי שעה על מנת לשמור על מרקם וצבע. מאחר וכמות הסוכר בעוגה גבוהה, טמפרטורת אפייה נמוכה תמנע מהסוכר להתקרמל.
  • עוגת דבש שומרת על טריותה היטב (בזכות הדבש שהוא חומר משמר) לכן ניתן להכין את העוגה יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר בכלי אטום היטב. כשעה לפני ההגשה להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
  • כדאי לשבח את טעמן של עוגות דבש, ע"י הוספה של תמרים מגולענים שהושרו ביין אדום, תערובת פירות יבשים, אגוזים, קוביות תפוחים, ג'ינג'ר מסוכר קצוץ ועוד.
  • דבש הוא תחליף מצוין לסוכר. ניתן להחליף חלק מכמות הסוכרים הרגילים במתכון בדבש. המירו סוכר בדבש כשאתם אופים חלות ובצקי שמרים לעוגת שמרים ולמאפים שונים. המאפה יתקבל עשיר יותר בטעם וגם בסגולות בריאותיות.
שימו ♥ – הרחיקו דבש מתינוקות מתחת לגיל 12 חודשים וחולי סוכרת מפני שהוא מכיל רעלן אשר עשוי לפגוע בהם.