עוגת וניל אחת - אין ספור רעיונות

כולכם מכירים את התערובת לעוגה בטעם וניל שלנו. מכינים אותה בכמה דקות והיא יוצאת כל כך טעימה ששווה להשאיר אותה כמו שהיא, ובכל זאת חשבנו לתת לכם כמה אפשרויות על מנת שתוכלו לשדרג את העוגה הזו לעוגה יותר עשירה או חגיגית.
המתכון דורש הוספת שמן, מים וביצים ולכן העוגה פרווה.
לעוגה חלבית ניתן להמיר את השמן בכמות זהה של חמאה מומסת ואת המים בחלב.

אפשרויות לשדרוג העוגה (לפני האפייה):
הוסיפו לתערובת  1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר 45% מוצקי קקאו
הוסיפו 1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות + 1 כפית תמצית רום
הוסיפו 1/2 כוס קוקוס + 1/4 כוס מיץ תפוזים
הוסיפו 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך/פקאן/לוז)
הוסיפו 1/2 כוס בוטנים גרוסים
הוסיפו חופן דובדבנים מסוכרים
פזרו מעל העוגה, טרם הכנסתה לתנור 3 כפות שקד פרוס
זלפו מעל העוגה פס של מלית אוכמניות או מלית דובדבנים וצרו מראה שיש בעזרת סכין
הוסיפו לתערובת 1 כפית קינמון טחון וזלפו מעל פס מלית תפוחים וצרו מראה שיש בעזרת סכין
הוסיפו לתערובת 2 כפות שומשום ו-3 כפות  של מלית חלבה 
לאקסטרה קראנצ'יות, פזרו כף גדושה של סוכר חום בהיר (דמררה) בתחתית התבנית ועוד כף גדושה מעל בלילת העוגה
הוסיפו 1/3 כוס סירופ מייפל ו-2 כפות קוקוס טחון
גרדו פנימה מקל וניל שלם

גם את התערובת לעוגת שוקולד ניתן לשדרג בהרבה מהרעיונות הנ"ל למשל האגוזים, שוקולד צ'יפס, קוקוס, קוביות מרציפן וכל מה שנראה לכם טעים.

אפשרויות קישוט (אחרי האפייה):
אז ברור שהעוגה צריכה להיות קרה לפני הקישוט.
גנאש מריר או גנאש חלב: הביאו לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה ואז שפכו אותה על 100 גרם שוקולד חתוך לקוביות. חכו דקה שהשמנת החמה תמיס את השוקולד ואז ערבבו עד קבלת קרם אחיד. צננו מעט ושפכו על העוגה.
לפני שהגנאש מתקרר ומתקשה מעט ניתן לפזר מעליו קוקוס, סוכריות מזרה, פקאנים מסוכרים קצוצים או לקשט בדובדבנים מסוכרים.

טיפ:
במקום לאפות את העוגה בשתי תבניות אינגליש, אפשר לאפות אותה בתבנית עגולה בקוטר 24.
היא מתקבלת גבוהה ויציבה ומתאימה לכיסוי בבצק סוכר.
כמו כן את העוגה העגולה אפשר לחתוך לרוחבה לשתיים או שלוש שכבות ולמלא בקרם וניל או בקרם שוקולד (שמכינים מכוס חלב, מיכל שמנת מתוקה וחבילת אינסטנט פודינג), בגנאש או בקצפת שמכינים  עם 2 כפות גדושות של ריבת חלב וכפית אבקת קפה נמס.
בצורה זו אפשר להכין עוגת יום הולדת מפוארת.