טיפים להכנת עוגות גבינה

לכבוד החג הכי לבן בשנה, המותג "מימונ'ס אפייה" והקונדיטור מיקי שמו מעניקים לכם טיפים להכנת עוגת גבינה מוצלחת – כמו בקונדיטוריה:

לעוגות גבינה, בניגוד לעוגות אחרות, ישנם כללי אפייה קצת שונים. אבל כל מה שנדרש זה הקפדה על מספר כללים וקצת תשומת לב על מנת לקבל עוגה טעימה ויפה.
  • זכרו: גובהה של עוגת גבינה נקבע על פי גובה הבלילה בתבנית טרם הכנסת העוגה לתנור. אם בתנור העוגה עלתה, בתום האפייה היא תחזור לגובהה המקורי.
  • הקצפה: על מנת שלא תקרוס עוד יותר, חשוב לא להקציף מדי את המסה.
  • הפרדת ביצים: אםהמתכון דורש הפרדת ביצים, אך ורק החלבונים יוקצפו עם כל כמות הסוכר שבמתכון כדי לקבל קצף מבריק וקרמי ולא קצף יבש.
  • התנור: חממו את התנור בתוכנית רגילה – לא טורבו.
  • אדים: הוסיפו סביבה עשירה באדים ע"י הנחת תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. האדים ימנעו את התייבשות העוגה וכתוצאה מכך יאפשרו לעוגה לעלות גבוה.
  • סדקים - מה עושים? גם אם נוצרו סדקים על העוגה , זה לא נורא! ניתן לקשט אותה במגוון דרכים שלא רק יסתירו את חלקה העליון, אלא יוסיפו שכבה נוספת של טעם ויופי:
  •  קירור: לאחר שהעוגה הצטננה, עדיף לשמור אותה במקרר לילה לפני הגשתה. הקירור מאפשר למלית הגבינה להתייצב ולטעמים להתמזג.
 שבירת מיתוסים:
אפשר לפתוח את התנור בזמן האפייה וגם להוציא את העוגה אל מחוץ לתנור ולהחזירה – העוגה לא תצנח בגלל זה.