טבלת המרה


1 כוס = 240 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל

יחסי משקל  / נפח במוצרים שונים:
1 כוס שמן – 200 גרם
1 כוס חמאה – 240 גרם
butter stick – כ-1/2 כוס – 113 גרם
1 כף חמאה – 15 גרם – 1/2 ounce
1 כוס פירורי עוגיות – 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים – 125 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים – 150 גרם
1 כוס קורנפלור – 140 גרם
1 כף קורנפלור – 8 גרם
1 כוס קמח רגיל או תופח – 140 גרם
1 כף קמח – 10 גרם
1 כוס קמח מלא – 125 גרם
1 כוס דבש/מולסה/סירופ תירס – 360 גרם
1 כף דבש/מולסה/סירופ תירס – 22 גרם
1 כפית דבש/מולסה/סירופ תירס – 7 גרם
1 כוס ריבה – 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים – 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה – 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים – 6 גרם
1 כף מלח – 20 גרם
1 כוס קקאו – 140 גרם
1 כוס סוכר – 200 גרם
1 כף סוכר – 20 גרם
1 כפית סוכר – 4 גרם
1 כוס אבקת סוכר – 120 גרם
1 כף אבקת סוכר – 8 גרם
1 כפית אבקת סוכר – כ-3 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס – 240 גרם
1 כף גדושה סוכר חום-15 גרם
1 כפית גדושה סוכר חום – 5 גרם
1 כוס שבולת שועל-100 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס-200 גרם
1 כוס קוקוס – 100 גרם

קמח תופח תוצרת בית:
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה

שמרים:
1 שקית שמרית(50 גרם)=1 קוביה שמרים טריים (50 גרם)=2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)

ג'לטין:
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

אבקת אפיה:
1 שקית = 10 גרם
1 כף = 12 גרם 1 כפית = 4 גרם

סודה לשתיה:
1 כף = 18 גרם 1 כפית = 6 גרם

ביצים:
ביצה מס´ XL – חלבון 40 גרם, חלמון 30 גרם (משקל כולל 70 גרם)
ביצה מס´ L – חלבון 35 גרם, חלמון 25 גרם (משקל כולל 60 גרם)
ביצה מס´M – חלבון 30 גרם, חלמון 20 גרם (משקל כולל 50 גרם)
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)

הגדלה בקוטר תבנית – יש להוסיף
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%

הקטנה בקוטר תבנית – יש להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%

יחסים בין מידות נפח שונות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart

המרה בין יחידות מידה שונות
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב-0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
הערה: המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.
 
 
לזיוס פרנהייט סימן תנור תיאור
105 225   חום נמוך מאוד
120 250    
135 275 1 חום נמוך
150 300 2  
160 325 3 חום בינוני-נמוך
180 350 4 חום בינוני
190 375 5  
200 400 6 חום בינוני-גבוה
220 425 7 חום גבוה
230 450 8  
245 475 9 חום גבוה מאוד