ת

תבנית אפייה
כלי קיבול ממתכת, חרס, פלסטיק (סיליקון) או זכוכית, המשמש בתנורי אפייה להכלת המזון הנאפה כגון עוגות ולחם.
תבניות אפייה עשויות לרוב אלומיניום או פלדת אל-חלד. תבניות חד-פעמיות עשויות מיריעת אלומיניום. בדרך כלל תבניות הן מלבניות, מרובעות או עגולות, אך ישנן אף תבניות בעלות צורות אחרות.
תבניות מלבניות צרות מיועדות לעוגות בסגנון המכונה בישרל "אינגליש קייק". תבניות עגו
לות עמוקות משמשות לרוב לאפיית עוגות, בעוד תבניות עגולות, שטוחות ובעלות שפה גלית – לאפיית פאי או טארט – הדבר נקבע לפי קוטר התבנית וגובה דפנותיה.
תבניות המעוצבות כדמויות צעצועים או בעלי חיים מיועדות לאפיית עוגות לילדים; לאחר האפייה עוגות אלו מעוטרות בהתאם לדמות.
"תבנית אפייה קפיצית" היא תבנית עגולה, שניתן להפריד בין תחתיתה למסגרת. לאחר האפייה מסירים את המסגרת מהעוגה, כך שהיא נותרת רק על הבסיס השטוח כדי להקל על עיטורה והגשתה.
"תבנית שקעים" מעוצבת כרצף של שקעים ומשמשת להכנת מאפינס.