ר

ראש עיסה
השימוש בשמרים לחים כולל יצירת "ראש עיסה", שהוא מעין בצק ראשוני המורכב מ-10% מן הקמח, מן הסוכר ומן הנוזלים ומכל השמרים שמותפח עד להכפלה בגודלו.
הטיפול בשמרים הינו זהיר ביותר, בשל החשש שהשמרים ייצרו מגע ישיר עם המלח וכתוצאה מכך יאבדו את האפקט שלהם. בנוסף, ראש עיסה היא שיטה לבדיקת איכות השמרים.
אם יש חשש לטריות השמרים, מכינים ראש עיסה על מנת לבדקם. במידה וראש העיסה לא תפח, נשליך רק 10% מהקמח והסוכר ולא את כל הבצק.
לאחר שוידינו כי השמרים טובים, מוסיפים את ראש העיסה ליתרת הקמח.

רויאל אייסינג
ציפוי לבן לקישוט עוגות ועוגיות. מורכב מחלבון ביצה ואבקת סוכר. לעתים מוסיפים גם מיץ לימון. ניתן להוסיף גם צבע מאכל.
מאחר והוא נוטה להתייבש והתקשות באויר, ניתן לזלף ממנו קישוטים שונים.