ס

סורבה
מאכל קפוא שנעשה מרסק פירות וחומרי גלם נוספים. הסורבה אינו מכיל חלב, אך יכול להכיל אלכוהול.
הכנת הסורבה נעשית במכונה המערבלת את החומרים כך שלא יכנס לתערובת אוויר, זאת כדי לייצר את הסורבה דחוס ועשיר בטעם.

סודה לשתייה
סודה לשתייה משמשת באפייה בתור חומר מתפיח והיא מתחילה לעבוד מיד במגע עם מים ולכן כאשר משתמשים בסודה לשתייה מוסיפים אותה לבצק סמוך ככל הניתן לזמן האפייה.

סירופ מייפל
סירופ מתוק המופק משיפת עץ מייפלהסוכר ("אדר הסוכר" בעברית). מקובל להשתמש בו כתוספת לחביתיות, ופליפ או פרנץ' טוסט. לעתים משמש באפייה, בייצור ממתקים וכתוספת לקינוחים.
קנדה אחראית ליותר מ-80% מן הייצור העולמי של סירופ מייפל. הפקת סירופ המייפל כרוכה בתהליך מסורבל מה שמסביר את מחירו הגבוה של הסירופ האמיתי. הסירופ המלאכותי (סירופ בטעם מייפל) מתוק וסמיך יותר מהסירופ הטבעי ומחירו נמוך בעשרות מונים ממחירו של הסירופ האמיתי.

סוכר דמררה
סוכר דמררה קלאסי הוא סוכר בצבע חום זהבהב אשר מאופיין בגרגירים גדולים יחסית והמוגנים. לסוכר זה מרקם קראנצ'י ודביק והוא עשיר בארומה הודות למולסה (הסירופ הטבעי בקנה הסוכר) אשר עוטפת כל גרגיר וגרגיר. אין בו תוספות או צבעי מאכל. בשל טעמו המיוחד הוא אידיאלי להמתקת משקאות חמים, תה, קפה, ציפויים פריכים לעוגות עוגיות ופודינגים.

סוכר חום
סוכר חום הוא סוכר שלא זוקקה ממנו המולאסה (דבשה), או סוכר לבן שהוספה לו מולאסה בשלב מאוחר יותר. הסוכר החום נכנס לשימוש בשלב קודם לסוכר הלבן. הוא בעל ערך קלורי מעט נמוך יותר מסוכר לבן, בשל נוכחות המים שבו, שגם הופכת אותו ליותר לח ומעט פחות מתוק. למרות שלעתים הסוכר החום נתפס כבריא יותר מסוכר לבן, נראה כי ההבדל הבריאותי בין הסוגים זניח.

סוכר
במשמעותו הנפוצה הוא סוכר השולחן השכיח המופק מסלק הסוכר או מקנה סוכר. הסוכר הינו חומר גבישי של מולקולות סוכרוז. בלוטות הטעם של האדם מפרשות את טעמו של הסוכר כמתוק, והוא מהווה מרכיב עיקרי בממתקים.

סופלה (תפיחה)
מאפה קל ואוורירי העשוי בעיקרו חלבוני ביצים מוקצפים שמנת וחומרי טעם כגון פירות , שוקולד, חלבה ועוד.