י

יין קינוח
יין קינוח הוא ייןמתוקשנועד לשתיה בסיומה של הארוחה. הוא נעשה במגוון גדול של טכניקות וברחבי העולם מיוצרים יינות קינוח מעולים, בעלי ארומות ועושר של טעמים. שילוב נכון בין יין קינוח למנה אחרונה ייתן לכם פינאלה איכותית לארוחה. המתיקות מגיעה מהסוכר הטבעי של הענב ולא מתוספת של סוכר. רוב יינות הקינוח הם לבנים אבל ישנם גם יינות קינוח אדומים. הבקבוקים מגיעים לרוב בגודל מוקטן של 500 מ"ל או 375 מ"ל ולא בגודל המקובל של 750 מ"ל.

יין מחוזק
יין אשר הינו לרוב מתוק יותר ותמיד מכיל אחוז אלכוהול גבוה מזה של יין רגיל. יינות כאלה מקבלים את מתיקותם מכך שתהליך תסיסתם נפסק על ידי הוספת אלכוהול ליין, דבר שהורג את השמרים ביין אשר מפסיקים לעבד את הסוכרים שבו לאלכוהול. הוספת האלכוהול גם מביאה לכמות האלכוהול הגבוהה ביינות שכאלה.
סוגים עיקריים של יינות מחוזקים: מרסלה, מדירה, שרי, פורט. משתמשים ביינות מחוזקים להכנת קינוחים, למשל: יין מרסלה בהכנת טירמיסו.