ט

טופי
טופי הוא ממתק המיוצר על ידי הרתחת דבשה או סוכר עם חמאה, חלב ולעתים גם קמח. התערובת מחוממת לטמפרטורה של 150-160° צלזיוס ואז מוכנסת לתבניות בעלות צורות שונות. בהתאם למשך ההרתחה והטמפרטורה, משתנה מידת הדביקות והקשיות של הטופי לאחר התקררותו.

טרייפל
קינוח העשוי מפודינג סמיך, פירות, עוגת ספוג מיץ פירות וקצפת. הרכיבים האלה בדרך כלל מסודרים בשכבות: בתחתית נמצאים הפירות ועוגת הספוג ולמעלה הפודינג והקצפת.
מספר סוגים של טרייפל מכילים מעט אלכוהול כגון יין פורט, שרי מתוק או יין מדירה. בגרסאות ללא אלכוהול של הקינוח ניתן להשתמש במיץ פירות במקום היין כדי להעניק את הלחות הרצויה לעוגת הספוג.

טמפרור
לחמאת הקקאו יש שש צורות התגבשות שונות שרק אחת מהן תיתן תוצאה טובה לשוקולד שיהיה קשיח ומבריק. הגבישים השונים נוצרים בטמפרטורות שונות ובתנאים שונים ועל מנת לייצר את צורת הגביש הנכונה, יש לחמם את התערובת לטמפרטורה של 45°-50° צלזיוס, לקרר במהירות תוך כדי תנועה מתמדת לטמפרטורה של 28°-29° צלזיוס, ולחמם שוב עד 30°-32° צלזיוס. בתהליך זה, יתגבש השוקולד בצורה אידאלית. בשלב זה, השוקולד מוכן למזיגה לתבניות ליצירת טבלאות או לכל שימוש אחר.

טרפלס
כדורי שוקולד שהומצאו בצרפת ונקראים כך בשל היותם דומים לפטריות הכמהין . הטרפלס עשויים משוקולד מומס עם שמנת מתוקה ולפעמים עם חמאה וחלמון להענקת מרקם קרמי,כמו כן חומרי טעם שונים כגון ברנדי,גרידת תפוז ועוד.
ניתן לעטוף אותם באבקת קקאו,ולעיתים גם בשבבי שקדים או קוקוס.

טירמיסו-"הרם אותי " באיטלקית
עוגת גבינה איטלקית קלאסית העשויה משכבות של בישקוטים טבולים באספרסו וסוג של ליקר כגון: אמארטו אך לא חובה.
מעל הבישקוטים גבינת מסקרפונה מקופלת עם שמנת מתוקה מוקצפת או קצף ביצים. ובשכבה העליונה אבקת קקאו .

טארט
מאפה מתוק/מלוח הדומה לפאי אך שונה ממנו בכך שהחלק העליון פתוח ולא מכוסה בבצק. הוא יכול להיות מבצק פריךאו עלים (כמו בטארט טאטן). טארטים קטנים נקראים טארטלטים.