ח

חמאה
חמאה היא מוצר חלב המופק בתהליך חיבוץ של שמנת או חלב. החמאה משמשת בין השאר למריחה, טיגון, אפייה ותיבול ונחשבת למצרך מזון בסיסי ברחבי העולם. החמאה עתירה בשומן רווי ונמנית בין המזונות התורמים לעלייה ברמות הכולסטרול ה"רע" בדם. לחמאה מספר תפקידים באפייה: בבצקי עוגיות רבים ואף בלילות של עוגות בחושות – הקצפת חמאה וסוכר יחדיו, מביא ליצירת בועות אוויר בחמאה. הבועות הזעירות נלכדות בתוך החמאה בחום האפייה ומוסיפות אווריריות לעוגה או לעוגייה.