טבלת המרה

סט מידות אוניברסלי: המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי הכולל כוסות, כפות וכפיות אשר ניתן למצוא במדפי הכלים של maimon's
1 כוס = 240 מ"ל

3/4 כוס = 180 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
1/3כוס = 80 מ"ל
1/4 כוס = 60 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 3 מ"ל
יחסי משקל/נפח במוצרים שונים:
1כוס שמן – 200 גרם

1 כוס חמאה – 240 גרם
butter stick – כ-1/2 כוס – 113 גרם
1 כף חמאה – 15 גרם  – 1/2 ounce
1כוס פירורי עוגיות – 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים – 125 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים – 150 גרם
1 כוס קורנפלור – 140 גרם
1 כף קורנפלור – 8 גרם
1 כוס קמח רגיל או תופח – 140 גרם
1 כף קמח – 10 גרם
1 כוס קמח מלא – 125 גרם
1 כוס דבש/מולסה/סירופ תירס – 360 גרם
1 כף דבש/מולסה/סירופ תירס – 22 גרם
1 כפית דבש/מולסה/סירופ תירס – 7 גרם
1 כוס ריבה – 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים – 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה – 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים – 6 גרם
1 כף מלח – 20 גרם
1 כוס קקאו – 140 גרם
1 כוס סוכר – 200 גרם
1 כף סוכר – 20 גרם
1 כפית סוכר – 4 גרם
1 כוס אבקת סוכר – 120 גרם
1 כף אבקת סוכר – 8 גרם
1 כפית אבקת סוכר – כ-3 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס – 240 גרם
1 כף גדושה סוכר חום-15 גרם
1 כפית גדושה סוכר חום – 5 גרם
1 כוס שבולת שועל-100 גרם
1 כוס שוקולד צ'יפס-200 גרם
1 כוס קוקוס – 100 גרם
קמח תופח תוצרת בית:
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה

1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה
שמרים:
1 שקית שמרית(50 גרם)=1 קוביה שמרים טריים (50 גרם)=2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
ג'לטין:
1 שקית ג'לטין = 14 גרם

1 כף ג'לטין  = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
אבקת אפיה:
1 שקית = 10 גרם

1 כף = 12 גרם   1 כפית = 4 גרם
סודה לשתיה:
1 כף = 18 גרם  1 כפית = 6 גרם
ביצים:
ביצה מס´ XL – חלבון 40 גרם, חלמון 30 גרם (משקל כולל 70 גרם)

ביצה מס´ L – חלבון 35 גרם, חלמון 25 גרם (משקל כולל 60 גרם)
ביצה מס´M – חלבון 30 גרם, חלמון 20 גרם (משקל כולל 50 גרם)
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)
הגדלה – יש להוסיף

מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%
הקטנה – יש להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%
יחסים בין מידות נפח שונות

1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart

להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב-
0.946להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
הערה
: המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.

 
צלזיוס   
פרנהייט   
סימן תנור   
תיאור
105 225   חום נמוך מאוד
120 250    
135 275 1 חום נמוך
150 300 2  
160 325 3 חום בינוני-נמוך
180 350 4 חום בינוני
190 375 5  
200 400 6 חום בינוני-גבוה
220 425 7 חום גבוה
230 450 8  
245 475 9 חום גבוה מאוד

 

  • הצטרפות למועדון

    בואו להתעדכן על מתכונים לשבת, מוצרים חדשים, מבצעים ולקבל קופונים.




משולחן השף

meir948_bw_resize
13/03/12

שף מאיר אלאלוף הוא שובב, אבל קולינרי

בכתה ד' הוא הכין כדורי שוקולד עם אורנג'דה ליום ההולדת של אימו. היום הוא הסו-שף במסעדת היוקרה "מסה".

418780297192_bw_resize
06/02/12

הקונדיטור עדן אלקובי – גאוה ישראלית חדשה

גם יפה וגם אופה! ועכשיו גם גאווה לאומית

מימונס שלי

בואו להיות חלק מהמשפחה. כאן תוכלו לשלוח לנו את הרעיונות שלכם למוצרים חדשים. ספרו לנו איזה מוצר חיפשתם ולא מצאתם ואנחנו נעשה את מירב המאמצים לדאוג לכם. משפחה או לא משפחה?