logo

עוגת גבינה אפויה על בסיס פירורי ביסקויט

maimons270410_036_web

עוגת גבינה אפויה על בסיס פירורי ביסקויט

אופן ההכנה

כלים: תבנית קפיצית קוטר 24

מחממים תנור ל-120 מעלות.
מערבבים את הפתי בר יחד עם החמאה הרכה לפירורים. משטחים בתבנית. מקררים עד שהמלית מוכנה.
מערבבים את גבינת השמנת, גבינת ה-9% ,3/4 כוס מהסוכר, גרידת לימון וחלמונים, עד שהתערובת חלקה.
מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף רך ומקפלים עם תערובת הגבינות.
שופכים את התערובת מעל הפתי בר ואופים כשעתיים.
מוציאים מהתנור, מגבירים חום שוב ל-130 מעלות, מערבבים את השמנת ואבקת הסוכר, שופכים מעל ואופים שוב כחמש דקות.
מקררים היטב למשך לילה.
ניתן להגיש עם רוטב פירות יער, רוטב תות, או כל מחית פירות אחרת.

החומרים:

בסיס:
160 גרם  פתי בר טחון
70 גרם חמאה מומסת
מלית:
500 גרם גבינת שמנת
1 כוס (200 גרם) סוכר
גביע גבינה (250 גרם) 9%
4 ביצים
גרידת לימון
קרם:
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר maimon's