logo

עוגת תפוזים לפסח

cream_orange_cake_resize

עוגת תפוזים לפסח

עוגה עסיסית ומאוד טעימה

אופן ההכנה

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים שלמות עם סוכר עד קבלת תערובת תפוחה ואורירית.
מקפלים פנימה את קמח המצה, השקדים הטחונים ואבקת האפייה.
שופכים את הבלילה לתבנית מלבנית משומנת. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
בינתיים מרתיחים מיץ תפוזים וסוכר עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש ומוסיפים את הליקר.
עם  צאת העוגה מהתנור יוצקים עליה את הסירופ בהדרגה.  מצננים.
מחממים מעט את ריבת התפוזים ומורחים אותה על העוגה.
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומזלפים מעל. שומרים במקרר.

החומרים:

לעוגה:
4 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח מצה טחון דק
1/2 כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון maimon's
1/2 1 כפיות (6 גרם) אבקת אפייה maimon's
לסירופ:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
2 כפות גרנד מרנייה (ליקר תפוזים)
לקישוט:
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר maimon's
1/2 כוס ריבת תפוזים