logo

עוגת גבינה עם פירורים / אוכמניות

270410_197

עוגת גבינה עם פירורים / אוכמניות


עם העוגה הזו אי אפשר לפספס. היא מעולה בגרסת הפירורים, ומדהימה בגרסת האוכמניות.

אופן ההכנה

להכנת הבצק והפירורים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שופכים את כל חומרי הפירורים לקערה ולשים עד קבלת בצק אחיד. אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה.
מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. את שני השליש משטחים בתבנית עגולה ומהדקים היטב. את השליש הנוסף משטחים בתבנית נוספת, קטנה יותר (עבור הפירורים).
אופים את הבצק בשתי התבניות עד שמזהיב, כרבע שעה.
עם הוצאת התבניות, צננו את התבנית הגדולה ובעזרת מזלג גרפו פירורים מהתבנית הקטנה.

להכנת המלית:
בקערה מערבבים גבינה, סוכר וסוכר וניל.
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה ופודינג וניל עד קבלת קצפת יציבה.  מקפלים את תערובת הגבינה אל הקצפת ושופכים על תחתית העוגה. מיישרים. מפזרים את הפירורים על התערובת בצורה אחידה.
גיוון: ניתן להחליף את הפירורים מעל במלית אוכמניות maimon's.

החומרים:

למלית
500 גרם גבינה לבנה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 שקית סוכר וניל maimon's
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (20 גרם)  פודינג וניל צרפתי maimon's
לפירורים
2 כוסות (200 גרם) קמח תופחmaimon's
2 חלמונים
1 שקית סוכר וניל maimon's
's 200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
אופציה לציפוי נוסף:
1 מיכל (400 גרם) מלית אוכמניות maimon's