שפים כותבים

yf
24/05/2011 פורסם ע”י יאיר פיינברג

שף יאיר פיינברג על התרמומיקס

מאז ומתמיד חיפשתי דרכים ופתרונות קלים לעבודה במטבח.
מאותו יום שבו הכרתי את מכשיר התרמומיקס, דרכינו לא נפרדו. ואכן מכשיר התרמומיקס הוא סימן ההיכר מספר 1 שלי . מדובר במעבד מזון רב תכליתי שמחליף את רוב הציוד במטבח: מעבד מזון, מיקסר, בלנדר, משקל, מכונת מיצים, סלסלת בישול באדים, סיר, מחבת ועוד. הגדולה שלו היא שהוא גם מחמם תוך כדי עבודה – הוא מאפשר להכין ארוחה שלמה בכלי אחד בלי לכלוך ובלי מאמצים.

אני למשל, אוהב מאוד להקפיא פירות בעונתם (חתוכים לקוביות) וכשבא לי סורבה – אני פשוט טוחן אותם היטב בתרמומיקס יחד עם קצת אבקת סוכר, מיץ לימון טרי וחלבון ביצה.
בשתי דקות עבודה בלבד, אני מקבל קינוח טעים, בריא וטרי.

עוד דוגמאות לעבודתו הזריזה של המכשיר הן: בצק פריך ב-40 שניות, רוטב פסטו ב-40בשניות, אבקת סוכר ב-10 שניות והרשימה עוד ארוכה.
בשנים האחרונות המגמה היא לחזור לבשל בבית וללמוד ולהבין טוב יותר את תחום הבישול. אנשים חוזרים לבשל בבית מתוך אהבה ורצון ולאו דווקא מתוך הכרח, הם חוזרים לבשל אבל עם הרבה דרישות וציפיות: הם רוצים להכין אוכל טרי, בריא ומזין שיהיה באיכות גבוהה וללא פשרות.

חברת "פיין-קוק", שהקמתי לפני 6 שנים, עוסקת בפתרונות חכמים למטבח המודרני. אנו מאתרים ומייבאים לארץ את הציוד המתקדם בעולם למטבח הביתי.
במקביל אנו מעבירים סדנאות ומקיימים מפגשי קולינריה בהם הדגש הוא על החיבור בין טריות, בריאות וצרכי עקרת הבית, הבשלן החובב וגם שפים מקצועיים.
בסטודיו פיין-קוק בבית פנורמה בת"א, אנו מציעים, סדנאות ומפגשים ייחודיים שמעניקים ערך מוסף לבישול וידע קולינרי רב. חיפשנו דרך ליצור סדנאות שונות מהסדנאות שכולנו מכירים ולצקת תוכן ייחודי ומעניין, כגון: בישול ואפייה ללא גלוטן, הדרכות על טכניקת ה'בישול בוואקום', אירוח שפים ואנשי תרבות אוכל מובילים למפגשי תרבות ואוכל מרתקים.

על יאיר פיינברג: יאיר הינו בוגר מגמת בישול וניהול של בית הספר לקולינריה של פול בוקוז בצרפת (Institute Paul Bocuse). לאחר חמש שנים אינטנסיביות של עבודה במסעדות גורמה מובילות, מעוטרות בכוכבי מישלן, בפרובנס, פריז וטוסקנה חזר ארצה. בשנים שלאחר שובו לארץ עסק יאיר בייעוץ קולינרי לשוק המקצועי ,הפקת אירועי גורמה אקסקלוסיביים ובהוראת בישול בבתי הספר המובילים בארץ. מומחיותו ויכולותיו של יאיר נחשפו לראשונה לעיני הציבור הרחב בתכנית "קרב סכינים" של ערוץ 10, בה שימש כיועץ קולינרי וכיד ימינם של שף סטפן פרואה דה-ווה ושף אלפדו רוסו לאורך כל זמן שהותם בארץ.

בשנת 2006 הקים את חברת Fein Cook הנותנת מפגשי בישול ואפיה להעשרת הידע הקולינרי, ספרות מקצועית בנושאים שונים והדרכות ייעודיות להיכרות והפעלת המכשירים אותם הם משווקים.

www.feincook.co.il

  • הצטרפות למועדון

    בואו להתעדכן על מתכונים לשבת, מוצרים חדשים, מבצעים ולקבל קופונים.




משולחן השף

meir948_bw_resize
13/03/12

שף מאיר אלאלוף הוא שובב, אבל קולינרי

בכתה ד' הוא הכין כדורי שוקולד עם אורנג'דה ליום ההולדת של אימו. היום הוא הסו-שף במסעדת היוקרה "מסה".

418780297192_bw_resize
06/02/12

הקונדיטור עדן אלקובי – גאוה ישראלית חדשה

גם יפה וגם אופה! ועכשיו גם גאווה לאומית

מימונס שלי

בואו להיות חלק מהמשפחה. כאן תוכלו לשלוח לנו את הרעיונות שלכם למוצרים חדשים. ספרו לנו איזה מוצר חיפשתם ולא מצאתם ואנחנו נעשה את מירב המאמצים לדאוג לכם. משפחה או לא משפחה?