עניבות שבקייה מרוקאיות - פיית העוגיות
מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:
(ל-60 יחידות)לשבקיות:
1/2 3 (500 גרם) קמח לחם maimon's
1 שקית (100 גרם) שקד מולבן טחון maimon's
3/4 כפית (4 גרם) שמרים יבשים maimon's
1 שקית סוכר וניל maimon's
1 חלמון
150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
1/4 כוס (50 מ"ל) שמן
2 כפות חומץ
קורט מלח
1/2 כוס+ 2 כפות (150 מ"ל) מים חמימים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
3 כוסות (600 גרם) סוכר
1/4 1 כוס (300 מ"ל) מים
1 כף מיץ לימון
תמצית בטעם ורדים maimon's (לפי הטעם)
לעיטור:
חופן שומשום maimon's
אופן ההכנה:
לשבקיות:- בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה, מערבבים קמח לחם, שקדים טחונים, שמרים יבשים וסוכר וניל. מוסיפים חלמון, חמאה מומסת ומצוננת, שמן, חומץ ומלח ולשים לקבלת פירורי בצק.
- מוסיפים מים חמימים בהדרגה ולשים 5 דקות לקבלת בצק חלק ואחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ונותנים לנוח לשעתיים.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דקיק ככל הניתן.
- בעזרת גלגלת משוננת או גלגלת פיצה חותכים את הבצק למלבנים מאורכים של כ-9x3 ס"מ, חורצים פס ארוך במרכז כל מלבן.
- מניחים בכל פעם 3 מלבני בצק אחד על השני, משחילים את קצה המלבן לתוך החריץ שיצרנו, ומושכים למקום בחזרה מהצד השני לקבלת צורת עניבה.
לסירופ:
- מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים ומיץ לימון. מנמיכים להבה, ומבשלים תוך בעבוע קל 15 דקות לסירופ סמיך. מצננים ומתבלים בתמצית מי ורדים לפי הטעם.
- מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו, ומטגנים את השבקיות לגוון זהוב-שחום. טובלים בסירופ ומפזרים גרגירי שומשום.