בקלאווה חגיגית של אגוזים בסילאן
מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:
למלית אגוזים:2 חבילות (200 גרם) אגוז מלך קלוף maimon's, קצוץ
2 חבילות (200 גרם) שקד טבעי גרוס maimon's
50 גרם שומשום maimon's
1 כפית גדושה קינמון
¼כפית ציפורן או הל טחון
4 כפות (60 גרם) סוכר חום
לעלי פילו:
10 עלי פילו, מופשרים
100 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
לסירופ סילאן:
1 כוס (240 מ"ל) מים
¼1 כוס (250 גרם) סוכר
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
¼כוס (50 מ"ל) סילאן
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המלית.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים תבנית 26-28 ס"מ במעט חמאה מומסת. רצוי להשתמש בתבנית לא מתפרקת.
- מרפדים את התבנית ב-2 עלי פילו מקומטים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים 2 עלי פילו נוספים ומברישים את העלה העליון בחמאה.
- משטחים בתבנית מחצית מתערובת האגוזים ומהדקים קלות. מכסים ב-2 עלי פילו ומברישים בחמאה. משטחים את יתרת מלית האגוזים, מכסים ב-2 עלי פילו נוספים ומברישים בחמאה.
- מסיימים בזוג עלי פילו נוסף, תוחבים את הקצוות סביב לדפנות המאפה ומברישים בחמאה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הבקלאווה בסכין חדה למעויינים או לקוביות בצורה נאה. אופים 45 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום
- מרתיחים בסיר קטן את כל חומרי הסירופ. מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות נוספות לסירופ סמיך. מצננים.
- מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הפושר מעל למאפה החם.
- מניחים כמה שעות לספיגת טעמים לפני שמגישים.
מתכון: פיית העוגיות