מאפה שמרים אישי של מיקי
מתכון: מיקי שמו

החומרים:
(40-60 דנישים קטנים)
לבצק:
6 כוסות פחות 2 כפות (830 גרם) קמח שמרים- חצי מזמן התפיחה maimon's
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים גדולות (מס' 1)
3/4 כוס (180 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל maimon's
קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה
(מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח
למלית גבינה:
500 גרם גבינה כחושה לאפייה מפוררת (כנען או טוב טעם)
1 ביצה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ 1/4 לימון
1 כפית תמצית וניל maimon's
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
1/2 כוס (50 גרם) צימוקים (לא חובה)
לציפוי:
1 ביצה טרופה
לקישוט:
4 כפות ריבת משמש חלקה
2 כפות מים רותחים
אבקת סוכר פטנט maimon's
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:- במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח וסוכר.
- מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל, קליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה. לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפם את המלח ולשים דקה נוספת.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות
- מערבבים את חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
- חותכים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 20X50 ס"מ בעובי 3-5 מ"מ.
- מורחים כל מלבן במלית הגבינה ומגלגלים לגליל הדוק.
- פורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ בסכין חד וחלק. מקפלים את קצה השבלול מתחת לבסיס.
- מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-1/2 שעה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים את הבצק בביצה. אופים כ-15-18 דקות עד להזהבה קלה.
- מוציאים את הדנישים מהתנור ומברישים בריבת משמש מחוממת עם מים, לחילופין ניתן לבזוק אבקת סוכר לאחר הצינון.