לחם סולת ועשבי תיבול

החומרים:
3 כוסות (420 גרם) קמח לחם maimon's
1 כפית (7 גרם) שמרים יבשים maimon's
1 כוסות (400 מ"ל) מים פושרים
½ כוס (100 מ"ל) שמן זית
300 גרם סולת
1 כף גדושה (20 גרם) מלח גס
עשבי תיבול טריים וקצוצים כגון: רוזמרין, תימין, בזיליקום, אורגנו
חופן שומשום maimon's
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים קמח, שמרים ומים ומניחים בצד להתפחה.
- בקערה נוספת מערבבים שמן זית, סולת ומלח גס ומניחים ל-10 דקות. מערבבים יחד את תכולת שתי הקערות ולשים לבצק.
- מניחים לתפיחה בכלי מכוסה בניילון נצמד עד הכפלת הנפח.
- מוציאים את הבצק למשטח העבודה. משטחים למלבן ביד או בעזרת מערוך. מפזרים את עשבי התיבול מעל הבצק ומגלגלים את מלבן הבצק לגליל ארוך.
- את הגליל מסובבים לצורת שבלול.בעזרת מברשת מורחים את שבלול הבצק במים ומפזרים מעל גרעיני חמנייה ושומשום.מתפיחים עד הכפלת הנפח.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-20 דקות.
* יש לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.