פרנץ' קרולר - טבעות בצק צרפתיות - פיית העוגיות
מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:
(ל-20 טבעות)חומרים לבצק:
1/4 1 (300 מ"ל) מים
120 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל maimon's
1/3 כפית מלח
כוס ועוד 3 כפות (170 גרם) קמח רב תכליתי maimon's
4 ביצים, טרופות
50 גרם שקד מולבן מקלות maimon's
תרסיס שמן קנולה maimon's
שמן לטיגון עמוק
לזיגוג:
200 גרם אבקת סוכר maimon's
3-4 כפות מים
תמצית בטעם שקדים maimon's (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מבשלים מים, חמאה, סוכר וניל ומלח, עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מוסיפים את הקמח בבת אחת, ומערבבים היטב לבצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים את הבצק למערבל חשמלי עם וו גיטרה, ומערבלים במהירות נמוכה כ-5 דקות או עד שהבצק כמעט ואינו חם למגע.
- מוסיפים לבצק ביצים טרופות בהדרגה, מעט בכל פעם תוך כדי עירבול עד לקבלת בצק רבוך סמיך, חלק ומבריק. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן של כ-1.5 ס"מ.
- גוזרים נייר אפייה לריבועים של 7 ס"מ, מסדרים על תבנית גדולה ומרססים בתרסיס שמן קנולה. מזלפים על כל ריבוע טבעת בצק רבוך, ומפזרים מעל מקלות שקדים.
- מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם הנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביב.
- הופכים את טבעות הבצק לתוך השמן, ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב-שחום. מעבירים לנייר סופג ומצננים.
לזיגוג:
- שופכים את אבקת הסוכר לקערה, מטפטפים פנימה מים בהדרגה לפי הצורך תוך עירבוב עד לקבלת זיגוג חלק וסמיך. מוסיפים מעט תמצית שקדים לפי הטעם.
- טובלים את חלקן העליון של הטבעות בזיגוג, מניחים לעודפי זיגוג לנטוף ומגישים.