עוגת כדורי אגוזים של מיקי שמו
מתכון: מיקי שמו

החומרים:
לבצק:20 גרם שמרים יבשים maimon's
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 כוסות (480 מ"ל) חלב פושר
1 ק"ג קמח רב תכליתי maimon's
3 יחידות ביצים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
לתערובת אגוזים:
3 כוסות אגוז מלך טחון maimon's
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל maimon's
200 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:- בקערת המיקסר שמים את השמרים והסוכר יחד עם החלב הפושר.
- מוסיפים את הקמח, ביצים וחמאה ולשים במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.
- מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך 30 דקות עד שהבצק מגדיל את נפחו ב- 50%.
- מערבבים בקערה את כל החומרים יחדיו, למעט החמאה המומסת.
- מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 1 ס"מ וקורצים עיגולים בוקטר 4 ס"מ.
- טובלים כל עיגול בחמאה המומסת ומיד לאחר מכן בתערובת האגוזים, מסדרים בתבניות שכבת אחת של עיגולים במרווחים של 1/2 ס"מ ומעליה שכבה נוספת של עיגולים.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
- מחממים תנור לחום 170 מעלות.
- אופים כ- 35 דקות עד להזהבה.